Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

'Şerbetli Tatlılar' forumunda Gizem tarafından 12 Ocak 2018 20:36 tarihinde açılan konu

  1. Gizem

    Gizem Forumbudur.Com Moderatör

    Mesaj:
    88
    Alınan Beğeniler:
    63
    Ödül Puanları:
    18
    Tatlının Sütlüsü Mü? Şerbetlisi Mi?
    Gösterişli sofralardan, çay sohbetlerine vazgeçilmez öğünlerimiz tatlılar. Şerbetlisi, sütlüsü, yanına kaymaklısı, dondurmalısı derken zengin mutfağımızda da hatırı sayılır bir öneme sahiptir. Sevilen, bin bir emekle hazırlanan sofralarınızı süslemek ve ağzınızı tatlandırmak için yüzlerce yemek tarifi sitesi, onlarca tatlı tarifi mevcut. Yapacağınız tatlıyı layıkıyla yaparsanız çay sohbetlerine lezzet katmaması olası değil. Hafif olsun diye sütlüsünü, ağızlarda bayram tadı bıraksın diye şerbetlisi tercih edilebilir. Ancak kimi zaman hafif olmadığından sofralardaki yerini sütlüsüne kaptıran şerbetli tatlıların namını geri kazandırmak üzereyiz.

    tatli-serbeti-nasil-yapilir.jpg

    Tatlı Şerbeti Nasıl Hazırlanmalı?
    Su ve şekerin birleşiminde nasıl bir zorluk, nasıl püf noktalar olabilir diye düşünülebilir. Ancak zahmetle hazırladığınız tatlıların şerbetini ayarlayamazsanız zamanınız, emeğiniz boşa gidebilir. Yapacağınız tatlılar için tariflerinde verilen ölçüleri birebir uygulamalısınız.

    Kolay ve Tam Kıvamında Bir Tatlı Şerbeti İçin Püf Noktaları:
    Şerbetinizi hazırlayacağınız tencerenin içerisine suyu döküp şekeri de ekleyerek orta dereceli ateşte şeker eriyene kadar karıştırmaya devam etmeliyiz. Şeker eridiğinde 8 9 damla kadar limon suyu damlatalım. Limonun ölçüsünü ayarlayamaz da fazla damlatırsanız şerbetiniz lezzetini kaybedecek ve ekşi olacaktır. Bu yüzden dikkatli damlatmalısınız. Bir tane limon çekirdeğini de eğer şerbetin kıvamını anlayamıyor ve ocakta almanız gereken zamanı kestiremiyorsanız şerbetin içine atabilirsiniz. Hazırlanan şerbet kıvamını aldığında limon çekirdeği kahverengi bir renk alacak ve bize ocaktan alma zamanının sinyallerini verecektir. Başka bir püf noktası da bir iki damla şerbeti parmağımıza damlatıp ovuşturmaktır. Parmaklarınız birbirine yapışıyorsa şerbet hazır demektir.

    Şerbet yaklaşık olarak 10 dakika içerisinde göz göz olacaktır. Eğer daha uzun sure kaynatırsanız lezzetini kaybedebilir hatta şekerlenmeye başlayabilir. Püf noktalarına dikkat ederek şerbetinizi tatlı ile buluşturabilir ve lezzeti yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun.
     
    Nazlıcan ve Çilem Fidan bunu beğendi.
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş