Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

'Pastalar' forumunda Hilal Bayraktar tarafından 11 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

  1. Hilal Bayraktar

    Hilal Bayraktar Forumbudur.Com Moderatör

    Mesaj:
    202
    Alınan Beğeniler:
    91
    Ödül Puanları:
    28
    Yediden yetmişe herkesin beğenerek yediği muzlu rulo pasta yemesi kadar yapılışı da bir o kadar zevklidir. Her zaman yapılabilen muzlu rulo pasta özel misafirler içinde şık bir süslemenin ardından gönül rahatlığıyla servis edilebilir. Yalnız muzlu rulo için gerekli malzemelerin mutfakta hazırda bulunması gerekiyor. Eğer muzlu rulo pasta için malzemem var diyorsanız yazı devamına göz atabilirsiniz...

    muzlu-rulo-pasta.jpg

    Malzemeler;

    Krema İçin:


    - 2,5 su bardağı süt

    - 3 yemek kaşığı toz şeker ( damak zevkinize şeker ölçüsünde değişiklik yapılabilir.)

    - 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır olabilir)

    - 2 yemek kaşığı un

    - 1 yumurta

    - 1 tatlı kaşığı tereyağı

    - 1 paket krem şanti

    Keki İçin:

    - 4 yumurta

    - 1 su bardağı toz şeker

    - 1 su bardağı un( unun cinsine göre bardak miktarı değişebilir)

    - 1 çay kaşığı kabartma tozu

    - vanilya

    İçi İçin:

    - 2 adet muz

    Muzlu Rulo Pastanın Yapılışı;

    Kremanın Yapılışı:
    Şeker, un ve nişastayı tencereye koyup harmanlanır. Üzerine süt eklenir ve yumurtayı kırıp iyice karıştırılır. Yanan ocağın üstüne tencere koyulur ve çırpma teli ile karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelip ceylan gözleri çıktığında ( kaynama esnasında muhallebide çıkan pıt pıt gözler) ocağın altı kapatılır. Ardından bir tatlı kaşığı tereyağı eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Muhallebi soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikser ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırılır.

    Kekinin Yapılışı:
    Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp mikser yardımı ile beyazlayana kadar çırpılır. Yumurtanın içine ayrı bir kapta elenmiş unu, vanilya, kabartma tozu karıştırılır ve karışım yumurtanın içine dökülür. Tahta kaşık yardımıyla karışım homojen olacak şekilde karıştırılır ve yağlanmış tepsiye her yeri eşit bir şekilde spatula yardımıyla yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan keki nemli bezle rulo haline getirip soğuyana kadar bekletilmelidir. Kek soğuduktan sonra bezden çıkartılır içine krema sürülür ve 2 adet muz koyularak tekrar rulo haline getirilir ve üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Muzlu rulo pasta hazırdır.

    Pastayı muzlu yapmanın dışında farklı meyveler ile de yapabilirsiniz.
     
     
Yükleniyor...
Benzer Konular - Muzlu Rulo Pasta
  1. Zuhal Şener
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    420
  2. Zuhal Şener
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    379

Bu Sayfayı Paylaş