Kavurmalı Omlet Tarifi

Suzan Demir

Forumbudur.Com
Moderatör
Katılım
5 Kas 2016
Mesajlar
53
Tepkime puanı
27
Konum
İstanbul
yumurta-tarifleri.jpg


Bugün sizler için çok güzel kavurmalı omlet tarifinde bulunacağım. Lütfen kağıt kalemi elinize alın yazacaklarımı harfiyen not edin. Bilmiyorum daha önceleri hiç kavurmalı omlet yediğiniz oldu mu? Yemedim diyenlerin sesini fazlasıyla duyar gibiyim... O zaman sizleri fazla bekletmeden tarifin paylaşımına geçeyim.

Kavurmalı yumurta için ilk olarak malzemelerimizi hazırlayalım.

Malzemeler:
  • 80 gram kavurma
  • 2,5 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 5 tane yumurta
  • 3 dilim beyaz peynir
  • 4 adet sivri biber
  • Kekik, pul biber
  • Tuz
Kavurmalı Omlet Yapılışı:
Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırıp güzelce çırpıyoruz. Daha sonra biberleri yıkayıp ince dilimler şeklinde doğrayıp, beyaz peynirimizi ezip yumurta çırptığımız kabımıza ilave ediyoruz. Son olarak ise hazırda bekletilen kavurmayı ekleyecek sakin bir şekilde karıştırma işlemini gerçekleştiyoruz.

Şimdi malzemelerimizin karışımını hazırladık... Hemen peşine kısık ateş üstüne tavamızı koyup tereyağımızı eritiyoruz. Eritmiş olduğumuz yağın içerisine yumurta karışımını döküp tavanın üst kapağını kapatarak 5-7 dakika arası bekliyoruz. Pişirme işlemini gerçekleştirdikten sonra sofranıza servis yapabilirsiniz.

Kavurmalı omleti her hafta sonu aile kahvaltımızda sofradan eksik etmiyorum. Kesinlikle deneyip muhteşem lezzeti sizinde tatmanızı ümit ediyorum. Şimdiden afiyet olsun...:oops: