Ev Yapımı Limonata Tarifi

Canan

Forumbudur.Com
Moderatör
Katılım
11 Kas 2016
Mesajlar
196
Tepkime puanı
104
Konum
Bodrum
Kızlar Merhaba;

Birazdan sizlere tadına doyamayacağınız ev tipi limonata tarifi vereceğim. :oops: Yazımın devamında paylaşacağım tarifi doğru şekilde uygulayarak istediğiniz limonata kıvamına ulaşabileceksiniz.

limonata-tarifi.jpg


Lezzetli limonata için şeker ölçüsüne dikkat etmeniz gerekiyor

Yapımı pancardan olan şeker fazla tat vereceğinden dolayı miktarı çok iyi ayarlamak gerekir. Yapılacak limonatanın aşırı tatlı olmasından yana değilseniz, vereceğim ölçüden daha az kullanım yapabilirsiniz.

Limonata tarifi
  • İlk öncelikle kabukları rendelenecek olan limonları güzelce yıkıyoruz, sonra kabukları rendeden geçiriyoruz. Tabi rendeleme yaptığınızda kabuğun beyaz tarafının karışmamasına özen gösterin. Çünkü beyaz taraf karıştığı vakit limonata acı tadında olmaktadır.
  • Rendeleme işlemini yaptıktan sonra limonları sıkmaya koyulun.
  • Rendelenmiş limon kabuklarını şeker ile güzelce karıştırın. Ancak sıkılan limon suyunu eklemeden önce limon tadının şekere geçmesi için kabuklarla bütünleşmesine dikkat edin.
  • Limon suyunu, şekerli limon kabuklarını blendır yardımı ile karıştırın. Göreceksiniz karışım sonrası çok güzel limon özüne sahip olacaksınız.
  • Yukarıdaki işlemlerin yanı sıra nane yapraklarınızı da ekleyin ve tekrar karıştırma işlemini gerçekleştirin.
  • Son işlemde limon suyunuzu dolapta en az 3 saat en fazla 24 saat olacak şekilde beklemeye alın.
  • En son işlemde limon kabuklarını süzüyor ve hazırlanan limonatanızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.:)