Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

'Kurabiyeler' forumunda Suzan Demir tarafından 7 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

  1. Suzan Demir

    Suzan Demir Forumbudur.Com Moderatör

    Mesaj:
    26
    Alınan Beğeniler:
    11
    Ödül Puanları:
    3
    elmali-kurabiye.jpg

    Çay saatlerimizin vazgeçilmez kurabiyelerini hazırlamak biz bayanlara büyük keyif verir. Çünkü kurabiyeler tatlı olarak en çok tercih ettiğimiz gıdalardan biridir. Şimdi lezzetine doyamayacağınız elmalı kurabiyeler hazırlamak için adım adım yazacaklarımı takip edin. Lütfen yazacağım püf noktaları dikkate alarak kurabiye pişirme işlemine başlayın...

    Malzemelerimiz:
    • Hamur için
    • 3 su bardağı un
    • 1 yumurta
    • 125 gr. tereyağı
    • 4 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 çay kaşığı şirke
    Kurabiye içi için:
    • 3 adet elma
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    Süsleme işlemi için:
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    Elmalı kurabiye yapılışı:
    • Elmalı kurabiyelerimiz için öncelikle içi hazırlamamız gerekiyor. Rendelemiş olduğumuz elmaları, şekerle beraber bir tavanın içine koyarak pişiriyoruz.
    • Elma pişirme işlemini yaparken altının tutmaması için sürekli karıştırma yapacaksınız. Elmalarımızı 8 dakika, iyice pişiriyoruz.
    • Kurabiye hamurumuzun ıslanmaması için, elmalarımızın iyice pişmesi gerekiyor.
    • Pişen elmalarımızın içine cevizimizi ve tarçınımızı ekleyip, güzelce karıştırıyoruz. Karışımın soğuması için kenarda bekletiyoruz.
    • Elmalı kurabiyemizin hamuru için un, vanilya ve kabartma tozu dışındaki bütün malzemelerimizi derin bir kap içine alınız ve hepsini birbirine karıştırın.
    • Hamurun daha kıtır olması için ise bir çay kaşığı sirke katabilirsiniz.
    • Sıra unumuzu eleyerek ve yavaş yavaş eklemeye geldi. Ardından vanilyamızı ve kabartma tozumuzu ekliyoruz.
    • Hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
    • Hamurunuz dediğim kıvama geldi ise portakal büyüklüğü kadar parçalar alın ve hamuru açın.
    • Açmış olduğunuz hamuru dört parçaya bölerek hamur içini istediğiniz kadar koyun.
    • Tüm kurabiye hamurları hazırlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
    • Önceden 160 derecede ısıtılmış fırınınızda 25 dakika pişirmeye bırakın.
    • Yalnız kurabiyeleri sık sık kontrol etmeyi ihmal etmiyoruz, çünkü üstü çok kızarmadan fırından çıkaracağız.
    • Fırından alınan kurabiyeler soğuyuna kadar bekletip, soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri dökerek servis edin. Afiyet olsun. :oops:
     
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş