30 Dakikada Pişen Ev Yemekleri Hangileridir?

'Yemek Tarifleri' forumunda Gizem tarafından 14 Şubat 2018 tarihinde açılan konu

  1. Gizem

    Gizem Forumbudur.Com Moderatör

    Mesaj:
    202
    Alınan Beğeniler:
    89
    Ödül Puanları:
    28
    Hızlı yemek yapmak çağımızda zamandan kazanmak amacıyla önemli hale gelmiştir. Bu yüzden hem sağlıklı beslenmek hem de insanın ne yediğini bilmesi açısından pratik ev yemek tarifi tercih edilmektedir.

    [​IMG]

    Patlıcan Doldurma:

    Malzemeler: 4 adet bostan patlıcan, 4 yemek kaşığı tereyağı, tuz, 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

    Yapılışı:
    Patlıcanlar soyulmadan, birkaç yerinden birden minik kesiklerle delinir. Daha sonra patlıcanlar közlenir. ( Közleme işini yemek pişirdiğiniz ocakta da yapabilirsiniz.) Patlıcanların içinin ve dışının tamamen piştiğinden emin olduktan sonra soğumaya bırakın eliniz yanabilir, daha sonra bıçakla veya elinizle patlıcanlarda bir yarık açın, ufak bir parça tereyağını patlıcanın içinde gezdirdikten sonra tuz serpin ve rendelenmiş kaşar peynirlerini içine koyun. Fırının ızgara bölümünde 2-3 dakika kaşarların kızarmasını bekleyin ve sıcak servis edin.

    Kabak Mücveri Tarifi:
    Malzemeler: 2-3 adet orta büyüklükte kabak, 2 adet kuru soğan, 3-4 yemek kaşığı un, 1 yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu, ince ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, sıvı yağ.

    Yapılışı:
    Kabakları önceden hazırlıyoruz, rendeliyoruz ve suyunu sıkıp bir kaba aktarıyoruz, üzerine bir yumurta kırıp önceden hazırlanmış olan ince ince kıyılmış soğan, dereotu ve maydanozları da karışıma ilave ediyoruz. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekliyoruz sonra istediğimiz baharatları da ekleyip hamuru hazır hale getiriyoruz. Yağı tavada kızdırdıktan sonra hamuru kaşık yardımıyla minik parçalara ayırarak kızartıyoruz. Mücverler kızardıktan sonra bir servis tabağına alp servis ediyoruz.

    Fırında Patates:
    Malzemeler: 4-5 adet orta boy patates, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/4 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz biber, 2 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)

    Patateslerin kabuğu ince ince soyulur, patatesler ince ince doğranır sonrasında bir kaba alınıp üzerine baharatlar ve yağ eklenir. Sonra fırına verilir.
     
     

Bu Sayfayı Paylaş